valamit rosszul csinálok...

a mosódió részletes leírását a http://www.kataboltja.com/mosodio.php oldalon találod

Re: valamit rosszul csinálok...

HozzászólásSzerző: jkzsanett Dátum: 2009.11.23. 09:12

Szia Bea
Szerintem a probléma az, hogy már egy kicsit kopottasabbak is azok a ruhák...
Most már én is kifordítva teszem a gépbe a ruhákat, de párom mániákusan színére fordítva teszi a szennyesbe, hogy ne kelljen ki-be fordítgatni :D
Szerintem ez lehetett a probléma ;)
Köszönöm az eddigi segítséget is. Azt sejtettem, hogy nem a mosódió és a szóda a "hibás" :P
Zsani
jkzsanett

HozzászólásSzerző: jkzsanett Dátum: 2009.11.23. 09:15

Zsani[/quote]
A napon szárított ruha illatánál nincs jobb! :) Ha huzamosan éri a nap a ruhát, fakulhat alaposan, de az nem hirtelen történik, viszont, ha apukád mosószert használ, lehet, hogy használ Clorox-ot is és esetleg benne maradt a gépben valamennyi, valahol, bár ennek inkább csak felültöltős gépnél van esélye szerintem. Talányos az eset, viszont abban biztos vagyok, hogy nem a mosódió a bűnös, és talán nem is a mosógép.[/quote]

Az igazság az, hogy már kezdtek fakulni ezek a felsők, de most nagyobb foltok jelentek meg... lehet, hogy mosószer maradt benne a tartóban és az is közrejátszott.
A mosódiót nem hibáztatom, mert ez inkább nyáron jött elő, úgyhogy megfogadom Bea tanácsát és csak kifordítva teszem a napra a ruhákat ;)
Köszönöm nektek is a segítséget.

Zsani
jkzsanett

HozzászólásSzerző: Fagor mintabolt Dátum: 2010.04.12. 09:44

Sziasztok!

A ruhát sztatikus töltöttségének elkerülésére mit tudtok javasolni. Műszálas pólóim, polárok iszonyatosan feltöltődnek mostanában. Köszi a segítséget.
Jó minőséget jó áron, a Fagor mintaboltban találjon!
www.fagormintabolt.hu
Fagor mintabolt

HozzászólásSzerző: nagynenora Dátum: 2010.04.20. 13:24

Feltöltődés ellen én is nagyon keresek valamit, van egy-két nyári ruhám, amit különben nem fogok tudni hordani, úgy hozzámtapadnak. Ha valaki tud valamit mindenképpen írjon légyszi!
nagynenora

HozzászólásSzerző: marcsy Dátum: 2010.05.05. 15:05

Én is segítséget szeretnék kérni!
Kb. 1 hónapja mosok mosódióval, és alkalomadtán (nem minden mosás alakalmával), ált. akkor amikor friss diót használok, néhány ruhán barnás folt jelenik meg, ami persze 1-2 mosás után eltűnik, ezért is gyanakszom a dióra. Valamint a vászon mosótasakon is megfigyeltem barnás foltokat egy-egy mosás alkalmával.
A mosógépet vízkőtelenítettem, soha nincs megtömve. Ecettel öblítek.
Mi lehet a gond?
marcsy

HozzászólásSzerző: Fagor mintabolt Dátum: 2010.05.06. 09:09

marcsy írta:Én is segítséget szeretnék kérni!
Kb. 1 hónapja mosok mosódióval, és alkalomadtán (nem minden mosás alakalmával), ált. akkor amikor friss diót használok, néhány ruhán barnás folt jelenik meg, ami persze 1-2 mosás után eltűnik, ezért is gyanakszom a dióra. Valamint a vászon mosótasakon is megfigyeltem barnás foltokat egy-egy mosás alkalmával.
A mosógépet vízkőtelenítettem, soha nincs megtömve. Ecettel öblítek.
Mi lehet a gond?

Én kb. egy éve használom, de nem volt ilyen soha. Katáék diója kiváló minőségű, így egyből arra gyanakodtam, hogy túl megtömöd a dobot, de írtad, hogy nem. Már csak egy gyanúm maradt, esetleg nincs-e valami vakrozsda a dob belsejében. Én egyszer jártam úgy, hogy egy csavarhúzó a ruhám zsebében maradt, mikor kivettem, látszólag minden rendben volt, de a következő néhány mosásnál találkoztam barna foltos ruhákkal. Aztán magától elmúlt.
www.fagormintabolt.hu
Fagor mintabolt

HozzászólásSzerző: marcsy Dátum: 2010.05.06. 10:49

Köszi a választ! Én még nagyon kezdő vagyok. Most az jutott eszembe, hogy lehet hogy a mosódióm minőségével van a gond, ugyanis nem Kataboltjából való, hanem egy drogériából..... ugyis nemsokára elfogy.. Majd legközelebb innen rendelek! :D
Köszi mégegyszer!
marcsy

HozzászólásSzerző: Fagor mintabolt Dátum: 2010.05.06. 12:56

marcsy írta:Köszi a választ! Én még nagyon kezdő vagyok. Most az jutott eszembe, hogy lehet hogy a mosódióm minőségével van a gond, ugyanis nem Kataboltjából való, hanem egy drogériából..... ugyis nemsokára elfogy.. Majd legközelebb innen rendelek! :D
Köszi mégegyszer!

Az is lehet a probléma forrása.
Ezen az oldalon látható, hogy nem minden mosódió, ami annak látszik: http://www.kataboltja.com/mosodio.php
www.fagormintabolt.hu
Fagor mintabolt

HozzászólásSzerző: Betto Dátum: 2010.06.01. 19:39

Sziasztok!

Nekem is lenne kérdésem, illetve észrevételem.
A kérdésem az lenne, hogy a férjem rendszeresen jár futni, természetesen erős "illat" árad futás után a ruhájából. A mosódióval való mosás után is benne marad az illat. Én nem szeretném elnyomni ezt az illatot öblítővel, mert amúgy meg vagyok elégedve a szabad illat. Viszont ezek szerint nem mossa ki rendesen belőle. Mit csináljak? Áztassam be előbb? Vagy hogy? Már próbáltam, hogy bedörzsöltem mosószappannal és úgy a gépbe, de nem sikerült változást elérnem:(
Ötlet esetleg?
Másik ami velem is megtörtént, hogy a mosószóda kifakította foltosan a sötét ruhákat. Meg egy ismerősöm is. Viszont mosmtár tudom, hogy sokat tettem bele, mert én egy evőkanállal megkínáltam a gépet. (Nem sajnáltam) :roll:
Jujj még egy kérdés. Írjátok az ecetet, hogy minden mosáskor tesztek a gépbe. Mennyit kell beletenni? És nem érződik az ecet illata a mosás után?
Előre is köszönöm a segítséget!
Betto

HozzászólásSzerző: Beatrix Dátum: 2010.06.20. 05:13

Szia Betto!

Tapasztalatom szerint nem mindegy hogy milyen az edzőruha... a férjem aikido ruhája hetente háromszor fürdik 2 órán keresztül az izzadságban és hófehér, szagtalan tud lenni minden egyes mosás után. Műszálas és a mostanság divatos "lélegző" textilekkel kapcsolatban kétségeim vannak, persze mindenki egyéni tapasztalata szerint ítéli jónak őket, vagy rossznak.
Alapvetően szerintem magas hőfokon és fehérítő só hozzáadásával kell az edzéshez használt ruhaneműket mosni úgy, hogy a mosógépben jól tudjanak mozogni, ne legyen megtömve a gép. Centrifugálás minél magasabb fordulatszámon, szárítás szellős helyen, esetleg kifordítva napon.
(A mosószóda valószínűleg tényleg vagy sok volt, vagy megszorult a ruháid között. Én óvatos duhaj vagyok, nálam még nem forudlt elő színes ruha színvesztése, pedig a gyerekek ruháinál, asztalterítőnél, partedlinél, ágyneműnél rendszeresen használom.)
Ecetet a gép öblítő rekeszébe szoktam tenni, félig töltve azt, utána vagy mosóparfümöt rakok hozzá még, vagy fél adagnyi öblítőszert pillanatnyi kedvem szerint.
Lassan 2 éve mosok BIO és imádom! :-)
Remélem sikerül a következő mosás! :-) Hajrá!
Beatrix
dél-budapesti tanácsadó
Beatrix

Előző

Vissza: Mosódió