Szia Betto!
Tapasztalatom szerint nem mindegy hogy milyen az edzőruha... a férjem aikido ruhája hetente háromszor fürdik 2 órán keresztül az izzadságban és hófehér, szagtalan tud lenni minden egyes mosás után. Műszálas és a mostanság divatos "lélegző" textilekkel kapcsolatban kétségeim vannak, persze mindenki egyéni tapasztalata szerint ítéli jónak őket, vagy rossznak.
Alapvetően szerintem magas hőfokon és fehérítő só hozzáadásával kell az edzéshez használt ruhaneműket mosni úgy, hogy a mosógépben jól tudjanak mozogni, ne legyen megtömve a gép. Centrifugálás minél magasabb fordulatszámon, szárítás szellős helyen, esetleg kifordítva napon.
(A mosószóda valószínűleg tényleg vagy sok volt, vagy megszorult a ruháid között. Én óvatos duhaj vagyok, nálam még nem forudlt elő színes ruha színvesztése, pedig a gyerekek ruháinál, asztalterítőnél, partedlinél, ágyneműnél rendszeresen használom.)
Ecetet a gép öblítő rekeszébe szoktam tenni, félig töltve azt, utána vagy mosóparfümöt rakok hozzá még, vagy fél adagnyi öblítőszert pillanatnyi kedvem szerint.
Lassan 2 éve mosok BIO és imádom!

Remélem sikerül a következő mosás!

Hajrá!