Mosható pelenkák mosása

a mosódió részletes leírását a http://www.kataboltja.com/mosodio.php oldalon találod

Re: Mosható pelenkák mosása

HozzászólásSzerző: nagynenora Dátum: 2010.04.20. 11:45

Sziasztok!
Én lassan 2,5 éve használok mosható pelenkát, bár nem ugyan azt a fajtát amit ti. Először középkategóriájú mosógéllel mostam őket, most pedig már egy éve mosódióval. A különbségek:
- ennek a pelusnak a bőrrel érintkező része pamut, tehát ugyan úgy pisis lesz, mint a belseje, de a nedvszívó képességéből semmit nem veszített.
- puhábbak és tisztábbak a pelusaim. Őszintén megmondom, tökéletes folttisztítással a kakis pelusoknál nem találkoztam még, de a helyzet sokat javult mostanában, bár tény, hogy nem szoktam órákig kézzel dörgölni őket. Most készülök kipróbálni a szórófejes epeszappant, majd leírom a tapasztalataimat.
- öblítőt ugyan nem szabad használni, de azért én bátor voltam, és kipróbáltam a mosóparfümöt, ami szuper eredményt hozott. Nekem ugyanis pár nap után a szekrényben kicsit dohos szagúak lesznek a pelusaim, de ezt a parfüm teljesen megszüntette. Ecettel rakom az öblítőrekeszbe, ez jól bevált. Sőt, a pelusok áztatóvizébe is -ami egyébként nálam sima ecetes víz- rakok két csepp parfümöt, így 2-3 nap után sem lesz büdös az ázó pelus. És még mindíg szívja a nedvességet!

Összefoglalva: 60 fokon mosok pelust mosódióval, mosószódával és fehérítőporral, öblítek ecettel és mosóparfümmel, és a pelusok illatosak, tiszták, és semmi bajuk. És még így is olcsóbb a többi lehetőségnél.
nagynenora

Re: Mosható pelenkák mosása

HozzászólásSzerző: Beatrix Dátum: 2010.06.20. 05:33

Kedves Nóra!
Egy kérdésem lenne és egy észrevételem.
Milyen márkájú pelenkát használsz? Érdekelne az összetétele és a tartóssága.
Írtad hogy mosószódát és fehérítő sót is használsz. Ha fehérítő sót használsz elméletileg szükségtelen mosószódát is hozzárakni, mert a Nátrium Perkarbonát meleg vízzel érintkezve mosószódára és aktív oxigénre bomlik.
Várom válaszodat a pelussal kapcsolatban. Előre is nagyon köszönöm!
Beatrix
dél-budapesti tanácsadó
Beatrix

Előző

Vissza: Mosódió